Efter 14 månaders arbete är boken Linux systemadministration från grunden klar. Den skickades till tryckeriet i torsdags och förväntas kunna börja säljas den 1 februari. Det är den tredje boken som CyberInfo Sverige ger ut i kategorin datorer & it.

Linux systemadministration från grunden

Boken börjar med grunderna i Linux, och går sedan vidare till administrativa sysslor som användarhantering, skalskript, pakethantering, processhantering, nätverkskonfiguration och rättigheter. Endast kommandobaserade verktyg behandlas i boken.

Boken går att använda för de flesta Linuxutgåvor, men kapitlen om pakethantering och nätverkskonfiguration har skrivits speciellt för Red Hat, CentOS, Fedora, Debian och Ubuntu.

Precis som tidigare böcker ligger mycket fokus på att laborera och testa. Hela boken är uppbyggd kring en rad exempel och laborationer. Istället för att förklara hur något fungerar visar boken hur det fungerar. Efter varje kapitel finns dessutom övningsuppgifter. Vissa av uppgifterna går utanför vad som boken gått igenom, och syftar då till att du som läsare ska ta reda på svaren själv; antingen genom att använda den inbyggda manualen eller genom egna laborationer.

Är du nyfiken på vad boken innehåller kan du titta i innehållsförteckningen

Boken finns att förhandsbeställa här på CyberInfo Sverige. Den finns även hos nätbokhandlarna Bokus och Adlibris.

Kommentarer

Kommentarsfältet är modererat. Det innebär att alla kommentarer granskas av ansvarig utgivare före publicering.

Du väljer själv om du vill ange ditt riktiga namn, en pseudonym eller vara helt anonym. Ingen registrering behövs.