CyberInfo Sverige
RSS flöde

Nättidningen

CyberInfo Sveriges nättidning fokuserar på it, teknik och kultur. Ibland – när något intressant dyker upp – täcker vi även in allmäna nyheter.

Uppskattar du tidningen får du gärna donera en slant eller köpa en bok.

Vill du tipsa oss om något? Du omfattas av källskydd vilket innebär att du får vara anonym om du vill. Vi avslöjar aldrig våra källor. Du hittar våra kontaktuppgifter här.

Nyhetsbrev

Nyhetsuppdateringar från tidningen direkt till din inkorg, helt kostnadsfritt. Avsluta när du vill.

Kategorier i nättidningen: cyberinfo, böcker, nagios, programmering, matematik, elektronik, nätverk, linux, raspberrypi, program, bsd, git, krönikor, nyheter, säkerhet, bedrägerier, reportage, docker, utvalda, retro, allmänt, kultur.

 • Sommarens skånska demopartyn

  Artikelbild

  Årets sommar bjuder på två skånska demopartyn. Först ut är Reunion i Kvidinge den 28–30 juni. Därefter är det Pågadata i Örtofta den 9–11 augusti.

  Läs mer»

 • Riskerna med BankID som ingen pratar om

  Artikelbild

  BankID är ett säkert och smidigt sätt att identifiera sig online. Men i takt med dess ökade popularitet och användning har det blivit en svag länk – en single point of failure – på mer än ett sätt.

  Läs mer»

 • Polisernas fängelsedomar står fast

  Artikelbild

  Efter tre år är målet mot de två poliser som olovligen tog sig in i en berusad mans bostad i Landskrona och misshandlade honom klart. Högsta domstolen beslutade den sjätte mars att avvisa överklagan. Fängelsedomarna för poliserna står därmed fast.

  Läs mer»

 • Tredje utgåvan av Grunderna i programmering

  Artikelbild

  Den tredje utgåvan av Grunderna i programmering är nu klar och planeras att ges ut i mitten av mars.

  Läs mer»

 • Författarintervju med Josefin Hansson

  Artikelbild

  År 2022 debuterade hon med boken “Ur askan en drake”. Boken tar upp duktiga flickan-syndromet och psykisk ohälsa. Hon har också varit ambassadör för Hjärnkoll och föreläst på bland annat Medborgarskolan. Idag driver hon eget företag inom samtalscoaching.

  Läs mer»

 • En chans att vinna Demonerna på internet

  Artikelbild

  Företaget GleSYS lottar ut tre exemplar av vår bok Demonerna på internet i en tävling på LinkedIn. Passa på att tävla du också för en chans att vinna!

  Läs mer»

 • Störning hos SEBs internetbank

  Artikelbild

  På söndag eftermiddag gick det inte logga in på SEBs internetbank. Webbsidan Downdetector hade vid klockan 14:30 fått in 240 rapporter om den pågående störningar. På SEBs kundtjänst är man medveten om problemet och meddelar att tekniker arbetar med att åtgärda det.

  Läs mer»

 • Datorparty i Landskrona

  Artikelbild

  I helgen höll Syntax Society sitt årliga sommarparty. Platsen var en källarlokal i Landskrona där ett femtontal personer medverkade.

  Läs mer»

Jack-Benny Persson
CyberInfo Sverige

Kort om oss

CyberInfo Sverige är ett it- och medieföretag i nordvästra Skåne som tillhandahåller böcker, utbildningar, nyheter och konsulttjänster inom Linux, säkerhet och programmering.

CyberInfo Sverige är godkänd för F-skatt, är momsregistrerat och innehar utgivningsbevis för webbplatsen www.cyberinfo.se.

Våra böcker

Framsidan av Grunderna i programmering

Framsidan av C-programmering i Linux, macOS, BSD och Solaris

Framsidan av Linux systemadministration från grunden

Framsidan av Docker från grunden

Framsidan av Ansible från grunden

Framsidan av Demonerna på internet