De senaste månaderna har jag arbetat på en ny utgåva utav boken C-programmering i Linux, macOS, BSD och Solaris. Förra veckan skickades boken till tryckeriet. Om cirka fyra–fem veckor kommer boken finns till försäljning, men redan nu går den att förhandsbeställa här på CyberInfo Sverige.

Tredje utgåvan

I den nya utgåvan har ett helt kapitel om TCP/IP-programmering införts. Här demonstreras både TCP- och UDP-program. Det finns även ett nytt program som visar hur man gör namnuppslagningar i C.

Kapitlet om IPC har utökats till att också behandla Unix-sockets. Både kapitlet om bitvisa operationer samt Appendix B (Talsystem) har utökats till att även innefatta signerade binära tal.

En lång rad förbättringar har också gjorts av boken. I princip varje sida har fått någon form av omarbetning – rättade stavfel, förbättrad grammatik, uppdaterade versioner och omskrivningar för att göra den mer lättläst är bara några exempel. Även en del programexemplen har förbättratas.

All exempelkod för boken finns nu också fritt tillgängligt på GitHub.

Ta gärna också en titt i bokens innehållsförteckning.

Boken finns att förhandsbeställa här på CyberInfo. Inom några veckor går boken även att köpa hos nätbokhandlarna Bokus och Adlibris.


Kommentarer

Kommentarsfältet är modererat. Det innebär att alla kommentarer granskas av ansvarig utgivare före publicering.

Du väljer själv om du vill ange ditt riktiga namn, en pseudonym eller vara helt anonym. Ingen registrering behövs.