Från kvällen den 30 juni till lunchtid den 2 juli nästa år hålls det första Pågadata någonsin. Platsen blir Folkets Hus i Kvidinge på Linnégatan 21.

Pågadata och Johan Bild: Montage av skärmdump från Pågadata.se och privat foto

I reportaget från årets Gubbdata berättade David “Hedning” Almer att det var det sista Gubbdata. Han tyckte att det var dags för någon annan att ta över, så att han själv kan medverka på ett demoparty istället för att arrangera det.

Hans önskan har nu gått i uppfyllelse. Johan “z-nexx” Osvaldsson har meddelat att han nästa år kommer köra igång Pågadata – uppföljaren till Gubbdata.

Johan är född 1992 och har således varit den yngsta deltagaren på Gubbdata. Johans intresse för demoscenen började med hans morbrors Amiga 500 som Johans bror tog över, och senare tog Johan själv över den när han var runt 13 år. Samtidigt intresserade sig Johan för chipmusik och skaffade sig ett Gameboy Color för att komponera musik på i LSDJ12. Johan gjorde en hel del musik och fick ihop ett hemmasnickrat CD-album samt en mängd compobidrag.

Johan letade efter mer retrodata att ta del av och hittade Big Floppy People i Helsingborg där han träffade på “scenen” för första gången. Han besökte även Amigaföreningen Syntax Society i Landskrona. Johan blev biten och ville ha mer. Han fortsatte att besöka Syntax Society och de olika svenska demopartyna LCP, Datastorm, Edison och Gerp.

2011 tog Sixx och Hedning (David Almer) in Johan i gruppen Genesis Project3. Johan besökte därefter alla Gubbdata från 2012 fram tills nu. På det senaste – och sista – Gubbdata blev han tillfrågad av Sixx och Spot om han inte skulle ta över. Efter att ha fått vidare uppmaning att ta över efter Gubbdata i Up Roughs produktion Up Rough Boulevard, bestämde sig Johan för att organisera Pågadata som en uppföljare till Gubbdata.

Det var Johans vän Skuggan som tipsade om Folkets Hus i Kvidinge, en lokal som passar perfekt för Pågadata. I närheten finns både en pizzeria, en livsmedelsbutik, ett hostel och en tågstation.

Anmälan till Pågadata görs på deras webbsida. Inträdet kostar 100 SEK.

ANNONS FÖR VÅRA EGNA BÖCKER Demonerna på internet

Referenser och vidare information


Nyhetsbrev
Nyhetsuppdateringar från tidningen direkt till din inkorg, helt kostnadsfritt. Avsluta när du vill.

Kommentarer

Kommentarsfältet är modererat. Det innebär att alla kommentarer granskas av ansvarig utgivare före publicering.

Du väljer själv om du vill ange ditt riktiga namn, en pseudonym eller vara helt anonym. Ingen registrering behövs.