Årets sommar bjuder på två skånska demopartyn. Först ut är Reunion i Kvidinge den 28–30 juni. Därefter är det Pågadata i Örtofta den 9–11 augusti.

Bilder från förra årets Pågadata Montage av bilder från förra årets Pågadata. Foto: Jack-Benny Persson.

Förra året ägde det första Pågadata rum i Kvidinge. Pågadata är Johan “z-nexx” Osvaldssons uppföljare till Gubbdata som David “Hedning” Almer arrangerade under tio års tid.

I år flyttar Pågadata till Örtofta Folkets Hus. Datum för årets Pågadata är 9–11 augusti. Arrangör är fortfarande Johan “z-nexx” Osvaldsson. I år tar Pågadata ingen inträdesavgift, men Johan uppskattar frivilliga bidrag. Mer information och anmälan finns på pågadata.se.

– Visst blir det ett Pågadata även år 2024, och liksom ett Pågatåg tuffar demopartyt vidare i Skåne. Min tanke är att partyt ska flyttas från ort till ort från år till år. Förra året hölls Pågadata i Kvidinge, och i år har jag siktet på Örtofta: en charmig, mindre ort mitt mellan Lund och Eslöv som verkligen andas skånsk landsbygd, säger Johan “z-nexx” Osvaldsson och fortsätter:

– Dessutom är partyt medvetet tänkt att bara ha en grundnivå av service eftersom jag vill fånga andan av ett gammaldags “skolmatsalsparty”.

På samma plats och tidpunkt som förra årets Pågadata går i år istället Reunion av stapeln. Platsen är Kvidinge Folkets Hus och datumet är den 28–30 juni. Arrangör av Reunion är Jesper “Skuggan” Klingvall som förra året hjälpte Johan “z-nexx” Osvaldsson med Pågadata. På Reunion kommer det säljas mat och dryck under partyt. I år kommer det också att finnas ett nytt PA-system på plats. Mer information och anmälan finns på reunion.nu.

– Reunion äger ju rum på samma ställe som Pågadata förra året. Sen efter sommaren så får vi planera hur vi kan sprida ut dem bättre. Kanske Reunion blir ett vinterparty? Oavsett så lockar Reunion en del nordvästskåningar som annars inte kan resa så långt, säger Jesper “Skuggan” Klingvall och tillägger:

– Allt hänger på vad besökarna på bägge partyna vill.