Till hösten släpper CyberInfo Sverige sin nya bok – Docker från grunden. Boken riktar sig till alla som vill lära sig Docker. Den börjar från grunden med enkla kommandon för att hantera containrar och avbilder. Mot slutet av boken behandlas mer avancerade ämnen så som rootless-mode och säkerhet.

Docker från grunden

Preliminärt kommer boken att släppas till försäljning i slutet av september. Men redan nu går det att förhandsbeställa boken här på CyberInfo Sveriges bokshop. Det går även att sätta bevakning på boken hos Bokus.

Fokus för boken är Linux men visar även Docker Desktop. Där det skiljer sig åt mellan Linux och Docker Desktop påpekas detta.

Docker från grunden lär dig allt du behöver för att komma igång med Docker på egen hand. Du lär dig alltifrån vad Docker är, hur du startar och stoppar containrar, hur du paketerar egna program i avbilder, hur du bygger ett eget Docker-register till hur du sätter upp tjänster på datorn med Docker. Du lär dig även att automatisera hela miljöer med Docker Compose.

Efter varje kapitel finns övningsuppgifter av varierad svårighetsgrad. Den passar därför utmärkt både för självstudier och i klassrummet.

Titta gärna igenom bokens innehållsförteckning för mer detaljer.

Kommentarer

Kommentarsfältet är modererat. Det innebär att alla kommentarer granskas av ansvarig utgivare före publicering.

Du väljer själv om du vill ange ditt riktiga namn, en pseudonym eller vara helt anonym. Ingen registrering behövs.