År 2022 debuterade hon med boken “Ur askan en drake”. Boken tar upp duktiga flickan-syndromet och psykisk ohälsa. Hon har också varit ambassadör för Hjärnkoll och föreläst på bland annat Medborgarskolan. Idag driver hon eget företag inom samtalscoaching.

Boken 'Ur askan en drake'

Jag läste Josefin Hanssons bok tidigt i våras efter att ha köpt den på hennes föreläsing på Medborgarskolan. Det var en bok jag inte kunde lägga ifrån mig. Jag satt och läste hela natten.

Det var en annorlunda bok som jag än idag har svårt att sätta ord på. Den handlade om så mycket som jag känner igen mig i. Den var skriven som poesi. Den var öppen, djup och ärlig. Inte minst öppnade boken en dörr för poesin.

Med handen på hjärtat hade jag aldrig läst poesi förut. Efter “Ur askan en drake” väcktes en törst efter utforskandet av mer poesi.

När vi i början av september ska ses på Helsingborgs stadsbibliotek för en intervju börjar jag med att göra mer research om hennes bok. Till min förvåning upptäcker jag att den inte längre finns till försäljning i fysiskt format. Detta blir också ett av ämnena vi diskuterar under intervjun – valet att självmant avpublicera en bok för att man känner sig klar med den.

Lyssna på intervjun nedan med Josefin Hansson där hon berättar om sin bok “Ur askan en drake”, sin tid i Hjärnkoll och sitt stora intresse för psykologi.

Boken går än så länge att köpa som e-bok hos både Adlibris och Bokus, men även den kommer att avpubliceras inom kort. Med lite tur går det att hitta den fysiska boken på sidor som Bokbörsen.