Ni har väl inte missat att det finns uppdaterade utgåvor av båda mina programmeringsböcker? Den största uppdateringen har skett i Grunderna i programmering. Boken har uppdaterats för senaste versionen av Python och Scratch.

Uppdaterade utgåvor av
programmeringsböckerna

De nya utgåvorna släpptes under mitten av 2019, men är fortfarande lika aktuella. Vi har nyligen beställt nya tryckningar av båda böckerna.

Grunderna i programmering passar dig som antingen är helt ny på programmering, eller precis har kommit igång. Den största delen av boken handlar om Python, från de mest grundläggande koncepten och uppåt. Men innan vi börjar med Python går jag igenom några grundläggande programmeringskoncept med hjälp av Scratch.

C-programmering i Linux, macOS, BSD och Solaris behandlar ämnet C-programmering i Linux och andra UNIX-liknande system. Den första halvan är en grundbok om C-programmering, och passar dig som är relativt ny på C-programmering. Resterande del av boken går på djupet hur man programmerar för Linux och andra UNIX-liknande system. Här går jag bland annat igenom en lång rad systemanrop för UNIX. Jag förklarar också några viktiga koncept som processhantering, rörledningar, demoner, standard input-, output-, och error. Vi tittar också på saker som signalhantering.

Böckerna finns att köpa både här här på CyberInfo samt hos nätbokhandlarna Bokus och Adlibris.


Kommentarer

Kommentarsfältet är modererat. Det innebär att alla kommentarer granskas av ansvarig utgivare före publicering.

Du väljer själv om du vill ange ditt riktiga namn, en pseudonym eller vara helt anonym. Ingen registrering behövs.