Efter tre månaders reviderande av Grunderna i programmering har jag äntligen skickat iväg den nya utgåvan till tryckeriet! Preliminärt utgivningsdatum är satt till den 2019-08-07. En lång rad förbättringar och uppdateringar har gjorts – den mest synbara är uppdateringen till Scratch 3.0.

Andra utgåvan

Andra uppdateringar i boken är bland annat Python 3.8, och nya installationsanvisningar för Linux, macOS och Windows. All text gällande Scratch 1.4 (den gamla offline-versionen) är också borttagen. Istället beskrivs hur man installerar Scratch App.

Bortsett från rena uppdateringar har jag även förbättrat texten genom hela boken. Dessa förbättringar rör sig om allt från rättade stavfel och kommateringar, till bättre ord och uttryck för att göra texten mer lättläst. Många stycken har kortats av för att göra boken mer lättsmält. Flertalet stycken har helt tagits bort som jag ansåg var onödiga eller inte relevanta.

Jag har också förtydligat en del kodexempel, samt lagt till exempel på utdata från programmen. Detta har jag främst gjort för att det ska gå att läsa och förstå programexemplen utan att behöva sitta framför en dator. Man kanske vill läsa boken i sängen, på tåget eller på stranden?

Nya och förbättrade illustrationer har också tillkommit.

Boken finns att beställa här på CyberInfo samt hos bokhandlarna Bokus, Adlibris och Campusbokhandeln. Notera dock att boken kommer att skickas tidigast 2019-08-07.


Kommentarer

Kommentarsfältet är modererat. Det innebär att alla kommentarer granskas av ansvarig utgivare före publicering.

Du väljer själv om du vill ange ditt riktiga namn, en pseudonym eller vara helt anonym. Ingen registrering behövs.