CyberInfo Sverige
RSS flöde

Nättidningen

CyberInfo Sveriges nättidning fokuserar på it, teknik och kultur. Ibland – när något intressant dyker upp – täcker vi även in allmäna nyheter.

Uppskattar du tidningen får du gärna donera en slant eller köpa en bok.

Vill du tipsa oss om något? Du omfattas av källskydd vilket innebär att du får vara anonym om du vill. Vi avslöjar aldrig våra källor. Du hittar våra kontaktuppgifter här.

Nyhetsbrev

Nyhetsuppdateringar från tidningen direkt till din inkorg, helt kostnadsfritt. Avsluta när du vill.

Kategorier i nättidningen: cyberinfo, böcker, nagios, programmering, matematik, elektronik, nätverk, linux, raspberrypi, program, bsd, git, krönikor, nyheter, säkerhet, bedrägerier, reportage, docker, utvalda, retro, allmänt, kultur.

 • Datorparty i Landskrona

  Artikelbild

  I helgen höll Syntax Society sitt årliga sommarparty. Platsen var en källarlokal i Landskrona där ett femtontal personer medverkade.

  Läs mer»

 • Titta på C64-demos

  Artikelbild

  Med Commodore-emulatorn VICE går det att spela gamla C64-spel och titta på demos från demonpartyn. Men VICE under Debian Linux saknar några nödvändiga filer som vi behöver leta upp själva.

  Läs mer»

 • Poliserna överklagar till Högsta domstolen

  Artikelbild

  I juni fastställde hovrätten straffet för de två poliser som förra året dömdes av Lunds tingsrätt till vardera ett års fängelse för att ha misshandlat och satt dit en oskyldig man. Nu överklagar de båda poliserna domen till Högsta domstolen.

  Läs mer»

 • Det första Pågadata har ägt rum

  Artikelbild

  I helgen ägde det första Pågadata rum – uppföljaren till Gubbdata. Platsen var Folkets Hus i Kvidinge. Organisatör av partyt var Johan “z-nexx” Osvaldsson med hjälp från Jesper “Skuggan” Klingvall. Partyt hade över 100 anmälda deltagare.

  Läs mer»

 • Även hovrätten fäller poliserna för att ha satt dit oskyldig

  Artikelbild

  Hovrätten fastställer straffet för de två poliser som förra året dömdes till vardera ett års fängelse av Lunds tingsrätt för att ha misshandlat och satt dit en oskyldig man. De båda poliserna ska även betala skadestånd till mannen.

  Läs mer»

 • Skapa fristående binärer av Python-skript

  Artikelbild

  Docker har blivit det nya sättet att paketera och köra Python-skript, även när skripten körs från exempelvis ett cronjob. Men ibland behöver vi inte en hel Docker-miljö med den overhead det innebär för väldigt små skript. Då är det smidigare att göra om skriptet till en körbar binärfil. Då kan vi även enkelt flytta filen mellan olika Linuxsystem.

  Läs mer»

 • Demonerna på internet är här

  Artikelbild

  Nu har Demonerna på internet anlänt från tryckeriet – en lättsam och kort bok om TCP/IP-protokoll, internet och säkerhet.

  Läs mer»

 • Demonerna på internet

  Artikelbild

  Efter många månaders arbete är boken Demonerna på internet klar. Planerad utgivning är i mitten av juni.

  Läs mer»

Jack-Benny Persson
CyberInfo Sverige

Kort om oss

CyberInfo Sverige är ett it- och medieföretag i nordvästra Skåne som tillhandahåller böcker, utbildningar, nyheter och konsulttjänster inom Linux, säkerhet och programmering.

CyberInfo Sverige är godkänd för F-skatt, är momsregistrerat och innehar utgivningsbevis för webbplatsen www.cyberinfo.se.

Våra böcker

Framsidan av Grunderna i programmering

Framsidan av C-programmering i Linux, macOS, BSD och Solaris

Framsidan av Linux systemadministration från grunden

Framsidan av Docker från grunden

Framsidan av Ansible från grunden

Framsidan av Demonerna på internet