Det är jag som är Jack-Benny. Så länge jag kan minnas har jag varit intresserad av IT och teknik. Redan som liten – långt innan jag fick en dator – var jag intresserad av telefoner. Mina föräldrar fick sätta upp en telefon på väggen i mitt rum när jag var runt 3–4 år gammal. Den var visserligen inte inkopplad, men det gjorde inget, jag hade ju en egen telefon!

Jack-Benny

Första datorn kom runt 1993 – en 486SX 25 MHz med 4 Mb RAM och en hårddisk på 170 Mb. Den körde MS-DOS 5 och Windows 3.1. Här tog intresset för datorer fart på allvar. Internetuppkopplingen kom något år senare, runt 1994–1995. Det var ett Telia 020 uppringt internet med ett 33.6 kbps modem. Efter något år sparade jag ihop pengar för att kunna köpa ett 56.6 kbps modem istället.

Runt 1996 gjorde jag min allra första hemsida som jag då hade hos Telia. Det var en mycket enkel hemsida där jag skrev om Farhult – byn som jag bodde i. Redan på den tiden tyckte jag om att skriva.

Året därpå upptäckte jag Linux, och senare FreeBSD. Första Linuxutgåvan jag testade var ZipSlack, en variant av Slackware som gick att köra från en FAT-partition från DOS.

När det var dags för gymnasiet valde jag att läsa el & elektronik, ett val jag aldrig ångrat. Jag lärde mig så mycket här! Allt från el och elektronik, till telefonnätet, nätverk, operativsystem och programmering.

Domänen cyberinfo.se registrerade jag år 2003. På den tiden var det bara en enkel hemsida där jag skrev om Linux och IT-säkerhet.

Runt 2005 införskaffades en Sun Ultra 5, en dator jag haft mycket roligt med. Det var också här som mitt intresse för UNIX-system tog riktig fart, och jag skrev mitt första projekt – SSH Block.

2013 började jag studera till Linux Systemspecialist, och gick ut 2015 med högsta betyg i samtliga ämnen.

Nagios Community Architect

2016 skrev jag min första bok – Grunderna i programmering. Samma år startade jag CyberInfo Sverige som enskild firma, och registrerade även förlaget med samma namn. Jag började nu även utföra konsultuppdrag i mitt företag, både åt svenska och utländska kunder. Samma år blev jag också utsedd till Nagios Community Architect för alla de plugins jag gjort till Nagios.

2018 skrev jag min andra bok – C-programmering i Linux, macOS, BSD och Solaris.

Året därpå, 2019, kände jag att det var dags att utvecklas, och började därför plugga journalistiskt skrivande.

Ta gärna en titt på min LinkedIn och min GitHub för mer information om mig.

Kontakta mig gärna på jack-benny@cyberinfo.se om du har några frågor.