Det är jag som är Jack-Benny. Så länge jag kan minnas har jag varit intresserad av IT och teknik. Redan som liten – långt innan jag fick en dator – var jag intresserad av telefoner.

Jack-Benny

Första datorn kom runt 1993 – en 486SX 25 MHz med 4 Mb RAM och en hårddisk på 170 Mb. Den körde MS-DOS 5 och Windows 3.1. Här tog intresset för datorer fart. Internetuppkopplingen kom något år senare, runt 1994–1995. Det var ett Telia 020 uppringt internet med ett 33.6 kbps modem.

Runt 1996 gjorde jag min första hemsida. Det var en mycket enkel sida där jag skrev om Farhult – byn som jag bodde i. Redan på den tiden tyckte jag om att skriva.

Året därpå upptäckte jag Linux och senare FreeBSD. Första Linuxutgåvan jag testade var ZipSlack, en variant av Slackware som gick att köra från en FAT-partition från DOS.

När det var dags för gymnasiet valde jag att läsa el & elektronik, ett val jag aldrig ångrat. Här lärde jag mig om allt från el och elektronik, till telefonnätet, nätverk, operativsystem och programmering.

Domänen cyberinfo.se registrerade jag år 2003. På den tiden var det en enkel hemsida där jag skrev om Linux och IT-säkerhet.

Sun Blade 2000

Runt 2005 införskaffades en Sun Ultra 5, en dator jag haft mycket roligt med. Det var också här som mitt intresse för Unixsystem tog riktig fart, och jag skrev mitt första projekt – SSH Block. Några år senare införskaffades en Sun Blade 2000.

2013 började jag studera till Linux Systemspecialist och gick ut 2015.

2016 skrev jag min första bok – Grunderna i programmering. Samma år startade jag CyberInfo Sverige och registrerade även bokförlaget med samma namn.

2018 skrev jag min andra bok – C-programmering i Linux, macOS, BSD och Solaris.

Året därpå, 2019, läste jag journalistiskt skrivande på Ljungskile folkhögskola.

Ta gärna en titt på min LinkedIn och min GitHub.