CyberInfo Sverige
RSS flöde

Blogg

 • Ny kurs publicerad!

  Idag blev äntligen min nya kurs publicerad av Packt Publishing! Kursen heter “Hands-On Linux System Administration” och är precis vad det låter som, en praktisk kurs i Linux-administration. Kursen finns på Packt Publishing

  Läs mer»

 • Ett av mina första nyttoprogram

  Vilken nostalgi det var när jag gick igenom programmen på min gamla grafräknare från gymnasiet, en TI-83. Där hittade jag ett av mina första nyttoprogram jag någonsin skrivit. Det var ett program skrivit i ett språk kallat TI-BASIC, en version av Basic för Texas Instruments grafräknare. Året då jag skrev programmet är troligen år 2000 eller 2001.

  Läs mer»

 • Läs loggar med journalctl

  Här ska vi gå igenom hur man läser ett Linuxsystems loggar med hjälp av journalctl, som är en del av systemd.

  Läs mer»

 • Hantera tjänster med systemctl

  Systemd har nu ersatt de traditionella uppstarthanterarna i nästan alla Linuxdistributioner. Det finns fortfarande några kvar som ännu inte gett med dig för systemd, men de är få.

  Läs mer»

 • Ett primtalsprogram i C

  Här ska vi få en kort introduktion till programspråket C genom att göra ett litet enkelt primtalsprogram. Program består utav tre filer. Två styck källkodsfiler och en styck header-fil. I header-filen lägger vi något som kallas för funktionsprototyper. En funktionsprototyp använder man för att tala om för programmet hur en funktion ser ut, det vill säga vilka argument funktionen tar samt vilken datatyp den returernar. Detta gör gör man för att slippa lägga funktionen överst i samma fil som main(). Header-filen döper vi till skrivprm.h.

  Läs mer»

Jack-Benny Persson
CyberInfo Sverige

Allt inom IT - specialist på Linux

Kort om oss

CyberInfo Sverige är ett IT-företag i NV-Skåne som tillhandahåller konsulttjänster och utbildningar inom Linux, BSD och programmering.

CyberInfo Sverige är godkänd för F-skatt och är momsregistrerat.

Våra böcker