CyberInfo Sverige
RSS flöde

Nyheter & inlägg

 • Textbearbetning i Linux

  I denna artikel kommer vi att gå igenom hur man använder verktygen tr, sed och awk för att modifiera en text. Den kommer att vara helt och hållet baserat på exempel. Uppgiften kommer vara att snygga till en lista över Robert De Niro-filmer.

  Läs mer»

 • Python i Windows utan installation

  Det går att använda Python i Windows, även utan att installera det. Detta är användbart om du har en dator där du inte har rättigheter att installera program. Det kan till exempel vara en skoldator eller arbetsdator.

  Läs mer»

 • Version 1.0 av check_temp.sh

  Stort tack till Nikodimos som har gjort en rad förbättringar till mitt Nagios-plugin check_temp.sh. Efter ca åtta år är nu projektet uppe i version 1.0.

  Läs mer»

 • Ny utgåva av C-programmering i Linux, macOS, BSD och Solaris

  De senaste två månaderna har jag arbetat på en ny utgåva utav boken C-programmering i Linux, macOS, BSD och Solaris. Idag kom äntligen leveransen med de nya böckerna från tryckeriet!

  Läs mer»

 • Låt systemd ta hand om dina demoner

  Här ska vi titta på hur man skapar en systemd-tjänst av en egen demon. Vi kommer börja med att skapa ett litet skalskript som vi kommer att använda som exempeldemon. Därefter skapar vi systemd-tjänsten för demonen, samt aktiverar och startar den med systemctl.

  Läs mer»

 • Installera en nyare kärna i Debian 9 (Stretch)

  Här går vi igenom hur man installerar en egen ny kärna i Debian 9 Stretch. Vi går igenom alla stegen från nedladdning av kärnan till konfigurationen, kompileringen och installeringen. Vi tittar också på hur man kan rädda systemet om något skulle gå snett.

  Läs mer»

Jack-Benny Persson
CyberInfo Sverige

Allt inom IT – specialist på Linux

Kort om oss

CyberInfo Sverige är ett IT-företag i NV-Skåne som tillhandahåller böcker, utbildningar, nyheter och konsulttjänster inom Linux, BSD och programmering.

CyberInfo Sverige är godkänd för F-skatt och är momsregistrerat.

Våra böcker