CyberInfo Sverige
RSS flöde

Nyheter & inlägg

 • 1177-läckan - vad har hänt?

  Telefon Den 2019-02-18 avslöjar Computer Sweden i en artikel att 2,7 miljoner inspelade samtal till 1177 Vårdguiden har legat helt öppet på en webbserver. Samtalen sträcker sig ända tillbaka till 2013 och totalt finns 170 000 timmar inspelade rådgivningssamtal. Eftersom det rör sig om sjukvårdsrådgivning innehåller samtalen i många fall både personnummer, telefonnummer och hela berättelser om patienternas sjukdomshistoria, mediciner de tar och annan känslig information.

  Läs mer»

 • Reguljära uttryck - del 2

  Reguljära uttryck I denna del i artikelserien tänkte jag demonstrera hur vi kan arbeta mer effektivt i Linux med reguljära uttryck och verktyget egrep. Denna del bygger alltså direkt vidare på föregående del.

  Läs mer»

 • Reguljära uttryck - del 1

  Reguljära uttryck Reguljära uttryck är en sekvens med tecken som bildar ett sökmönster. Något som liknar reguljära uttryck är när vi letar efter filer som slutar med exempelvis .txt med kommandot ls *.txt i Linux. Detta är dock inte ett reguljärt uttryck, utan något som kallas för wildcard (på svenska ofta översatt till jokertecken). Ett annat namn är shell filename globbing (bra svensk översättning saknas). Men det liknar åtminstone ett reguljärt uttryck.

  Läs mer»

 • Fortfarande låg IPv6-utbredning i Sverige

  IPv6 Vi närmar oss slutet av 2018 och utbredningen av IPv6 i Sverige är fortfarande relativt låg jämfört med många andra länder. Enligt statistik från Google ligger Sverige på 6,2% med IPv6, medan Finland ligger på hela 24,55%. Norge ligger på runt 13%. I Europa ligger Belgien och Tyskland i topp med 59,62% respektive 46,33%.

  Läs mer»

 • Ny kurs publicerad!

  Idag blev äntligen min nya kurs publicerad av Packt Publishing! Kursen heter “Hands-On Linux System Administration” och är precis vad det låter som, en praktisk kurs i Linux-administration. Kursen finns på Packt Publishing

  Läs mer»

Jack-Benny Persson
CyberInfo Sverige

Allt inom IT - specialist på Linux

Kort om oss

CyberInfo Sverige är ett IT-företag i NV-Skåne som tillhandahåller böcker och konsulttjänster inom Linux, BSD och programmering.

CyberInfo Sverige är godkänd för F-skatt och är momsregistrerat.

Våra böcker