CyberInfo Sverige
RSS flöde

Nättidningen

Här skriver vi artiklar, nyheter och reportage inom allt som rör IT. Fokus ligger på öppen källkod, programmering och IT i Sverige. Vi strävar efter en fri och oberoende journalistik, oavsett om det gäller guider eller reportage.
 • Blandade säkerhetstips – del 1

  I denna första delen om blandade säkerhetstips för Linux, kommer vi gå igenom varför det är så viktigt att hålla koll på program med SetUID-biten satt.

  Läs mer»

 • Linuxutbildningar i Sverige

  Det erbjuds en stor mängd företagsutbildningar inom Linux, men långt ifrån lika många CSN-berättigade utbildningar. Men de finns trots allt, om man bara letar lite. Här listar vi de Linuxutbildningar som är studiemedelsberättigade och som kommer att hållas under 2020. En del av kurserna går ännu inte att söka, så håll utkik efter när de öppnar.

  Läs mer»

 • PrizeKing-bedrägerierna från 72144

  Under augusti månad har många drabbats av PrizeKing- och PrizeChief-bedrägerierna från SMS-nummer 72144. Allt börjar med att man får ett SMS om att man har beställt en prenumeration på PrizeChief eller PrizeKing. Därefter debiteras 40–50 kr i veckan på mobilräkningen – utan att man själv aktivt har startat någon prenumeration.

  Läs mer»

 • Cool Minds utbildar mellanstadieelever på Pixlapiren

  Under vecka 32, 33 och 34 har Cool Minds från Malmö arrangerat gratis programmeringskurser för barn och ungdomar i Helsingborg på #pixlapiren. Under vecka 32 och 33 var privatperson välkomna, och under vecka 34 är det skolklasser och föreningar som står på schemat. Den 20:e augusti besökte CyberInfo #pixlapiren – då utbildade Cool Minds mellanstadieelever i Scratch.

  Läs mer»

 • Tre enkla sätt att försvåra bedrägerier

  Det finns många åtgärder vi kan vidta för att försvåra bedrägerier och ID-kapningar på internet. Här listar jag tre enkla åtgärder – som dessutom går snabbt att göra på egen hand.

  Läs mer»

 • Cool Minds arrangerar gratis programmeringskurser i Helsingborg

  Under vecka 32 och 33 arrangerar Cool Minds gratis sommarskola i programmering för unga mellan 8–15 år. Sommarskolan hålls på #Pixlapiren i Helsingborg från kl. 09–15 måndag–fredag. Varje kursomgång är en vecka lång.

  Läs mer»

Jack-Benny Persson
CyberInfo Sverige

Kort om oss

CyberInfo Sverige är ett IT-företag i NV-Skåne som tillhandahåller böcker, utbildningar, nyheter och konsulttjänster inom Linux, BSD och programmering.

CyberInfo Sverige är godkänd för F-skatt, är momsregistrerat och innehar utgivningsbevis för webbplatsen www.cyberinfo.se.

Våra böcker