CyberInfo Sverige
RSS flöde

Nättidningen

Här skriver vi artiklar, nyheter och reportage inom allt som rör IT. Fokus ligger på öppen källkod, programmering och IT i Sverige. Vi strävar efter en fri och oberoende journalistik, oavsett om det gäller guider eller reportage.
 • Python i Windows utan installation

  Det går att använda Python i Windows, även utan att installera det. Detta är användbart om du har en dator där du inte har rättigheter att installera program. Det kan till exempel vara en skoldator eller arbetsdator.

  Läs mer»

 • Version 1.0 av check_temp.sh

  Stort tack till Nikodimos som har gjort en rad förbättringar till mitt Nagios-plugin check_temp.sh. Efter ca åtta år är nu projektet uppe i version 1.0.

  Läs mer»

 • Ny utgåva av C-programmering i Linux, macOS, BSD och Solaris

  De senaste två månaderna har jag arbetat på en ny utgåva utav boken C-programmering i Linux, macOS, BSD och Solaris. Idag kom äntligen leveransen med de nya böckerna från tryckeriet!

  Läs mer»

 • Låt systemd ta hand om dina demoner

  Här ska vi titta på hur man skapar en systemd-tjänst av en egen demon. Vi kommer börja med att skapa ett litet skalskript som vi kommer att använda som exempeldemon. Därefter skapar vi systemd-tjänsten för demonen, samt aktiverar och startar den med systemctl.

  Läs mer»

 • Installera en nyare kärna i Debian 9 (Stretch)

  Här går vi igenom hur man installerar en egen ny kärna i Debian 9 Stretch. Vi går igenom alla stegen från nedladdning av kärnan till konfigurationen, kompileringen och installeringen. Vi tittar också på hur man kan rädda systemet om något skulle gå snett.

  Läs mer»

 • 1177-läckan - vad har hänt?

  Den 2019-02-18 avslöjar Computer Sweden i en artikel att 2,7 miljoner inspelade samtal till 1177 Vårdguiden har legat helt öppet på en webbserver. Samtalen sträcker sig ända tillbaka till 2013 och totalt finns 170 000 timmar inspelade rådgivningssamtal. Eftersom det rör sig om sjukvårdsrådgivning innehåller samtalen i många fall både personnummer, telefonnummer och hela berättelser om patienternas sjukdomshistoria, mediciner de tar och annan känslig information.

  Läs mer»

Jack-Benny Persson
CyberInfo Sverige

Kort om oss

CyberInfo Sverige är ett IT-företag i NV-Skåne som tillhandahåller böcker, utbildningar, nyheter och konsulttjänster inom Linux, BSD och programmering.

CyberInfo Sverige är godkänd för F-skatt, är momsregistrerat och innehar utgivningsbevis för webbplatsen www.cyberinfo.se.

Våra böcker